Excursiereis Madrid

Excursiereis Madrid

hotels Bezichtig o.a. Koninklijk Paleis, Plaza Mayor & Plaza de España
reisbureaus vergelijken Wij vergelijken tot wel 5 aanbieders
busreizen deals icoon al vanaf 399,-
Wij vergelijken
spanje reisbureaus

De Spaanse hoofdstad ontdekken met een bus excursiereis

Waarom kies je niet voor een busreis? Met de bus is een zeer voordelige manier van reizen zodat je wat meer te besteden hebt wanneer je eenmaal in Madrid bent aangekomen. Met een busreis ben je ruim 24 uur onderweg. Dat lijkt een hele rit maar aan boord van de luxe, comfortabele bussen kan je genieten van het veranderende landschap waaraan je voorbij rijdt. Omdat je zelf niet hebt hoeven rijden kom je uitgerust aan in Madrid en kan je meteen beginnen met het bezichtigen van de stad. Madrid heeft veel cultuur, mooie bezienswaardigheden en gebouwen en je kan er ook prima shoppen.

Vergelijk alle bus excursiereizen naar Madrid


plaats informatie

Waarom een excursiereis naar Madrid?

  •  Bezoek o.a. Koninklijk Paleis, Plaza Mayor & Plaza de España
  • Voordelige busexcursiereizen
  • Comfortabele busreis

Madrid - Informatie

Koninklijk Paleis bezienswaardigheden

Koninklijk Paleis

Wanneer je in Madrid bent mag je een bezoekje van het Koninklijk Paleis aan de Plaza de la Armería zeker niet overslaan. Het paleis in barok-stijl is gebouwd in de 18de eeuw en heeft meer dan 3000 kamers. Helaas is het niet meer bewoonbaar maar het wordt nog wel gebruikt voor officiële staatsaangelegenheden. Je kan een begeleide rondleiding krijgen waarbij je alle hoogtepunten en kunstobjecten in het paleis kan bezichtigen. Rond het paleis liggen prachtige tuinen en parken.

Plaza Mayor bezienswaardigheden

Plaza Mayor

Playa Mayor is een van de mooiste en oudste pleinen in Madrid en is dan ook zeker een bezoekje waard. In de Middeleeuwen werd het plein gebruikt voor openbare executies, stierengevechten en markten. In de 17de eeuw is er twee maal brand geweest op het plein waarna het opnieuw werd opgebouwd en ook de naam Playa Mayor kreeg. Tegenwoodig staat het plein bekend om de rust en gezelligheid met de vele leuke restaurantjes, straatmuzikanten en mooie oude gebouwen.

Plaza de España bezienswaardigheden

Plaza de España

Een ander prachtig plein in Madrid is de Plaza de España. Op dit plein staat een monument van de bekende Spaanse schrijver en dichter Miguel de Cervantes Saavedra. Een van de meest bekende werken van Cervantes is ‘De vernuftige edelman Don Quichot van La Mancha’. Op het plein is een bronzen beeld te vinden van Don Quichot en zijn knecht Sancho Panza. Ook van andere personen uit de verhalen van Cervantes zijn beelden geplaatst op de Plaza de España.

Busreizen tips & kortingen
salou

De mooiste hotels in Salou

Salou is een veel gekozen bestemming in Spanje. De plek staat bekend om de gezellige boulevard, het bruisende uitgaansleven, de gezellige campings die ideaal zi...

benidorm

Hoelang duurt een busreis naar Spanje?

Een veel gestelde vraag is hoelang een busreis naar Spanje nu duurt. Dit is voor iedere regio & bestemming anders, ook ben je afhankelijk van files en de re...